آشنایی با سیستم مدیریت محتوا | cms

CMS یا سیستم مدیریت محتوا عملیات طراحی صفحات سایت را انجام نمی دهد. پس تمرکز بر روی مدیریت اطلاعات سایت با سئو و بهینه سازی حرفه ای است. در این پست بر آنیم تا سیستم مدیریت محتوا را برای شما وبمستران عزیز معرفی نماییم و با مزایای ان بیشتر اشنا شویم 🙂

عبارت CMS که مخفف Content Management System

عبارت CMS که مخفف Content Management System است و تنها منحصر به وب نیست و به مدیریت هر نوع محتوایی برمی‌گردد، ولی بیشترین کاربرد را در وب دارد.نرم‌افزار مدیریت محتوا یا ( Content Management System) CMS برنامه‌ای است که بطور کامل از ایجاد، مدیریت و بروزرسانی یک وب‌سایت پشتیبانی می‌کند و تمام ابزارهای مورد نیاز را برای مدیریت یک سایت را دارا می‌باشد CMS چرخه زندگی یک صفحه وب را از ایجاد و بروزرسانی تا انقراض آن در بر می‌گیرد CMS همچنین دارای قابلیت مدیریت ساختار سایت، شیوه نمایش صفحات و ارتباط آنها با منوها می‌باشد.

web-content-management

در یک CMS، داده می‌تواند هر چیزی باشد، مانند شماره تلفن ، اسناد ، فیلم ، عکس ، داده‌های علمی و غیره CMSها بیشتر برای ذخیره، کنترل، بازبینی، توسعه معنایی و انتشار اسناد به‌کار می‌رود، سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا (CMS) وبسایتهایی از نوع پرتالها یا سایتهای پویا هستند که برای مصارف خاص توسط طراحان حرفه ای و یا شرکتهای طراحی حرفه ای ایجاد میشوند. تمام مزایا و معایب مربوط به سایتهای پویا در مورد سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا صدق می کند. البته در نظر داشته باشید که سایتهای پویا و پرتالها نیز مجهز به سیستم مدیریت محتوا هستند اما آنچه که در CMS ها متفاوت است طراحی آنها و سیستمهای مدیریت محتوای آنها برای مصارف خاص است.

چرا شما به یک CMS نیاز دارید؟

اگر سایت شما هر چند وقت یک بار( مثلاً هر دو هفته) به روز می شود می توانید به جای اینکه هر بار به یک شرکت طراحی وب مراجعه کنید، خودتان با نصب یکی از این برنامه های مدیریت محتوا، تغییراتتان را روی سایت اعمال کنید.
اگر شما سایت خود را اصلاً به روز نمی کنید، باید کم کم به فکر بیافتید، چون بیننده های شما وقتی همیشه با یک صفحه همیشگی روبرو شوند کم کم شما را فراموش می کنند، چون چیز جدیدی برای عرضه ندارید.

یک CMS چه امکاناتی دارد؟

طیف وسیعی از امکانات مدیریت محتوا در CMS های مختلف وجود دارد. اکثر CMS ها در نسخه های مختلف و با قابلیت های متفاوت به بازار عرضه می شوند. البته قابلیت به روز کردن اطلاعات در همه مشترک است اما قابلیت ویژه دیگری دارند که با قیمت های مختلف به شما پیشنهاد می شود. برخی از این قابلیت ها عبارتند از:

  • پشتیبانی توسط طراحان و توسعه دهندگان ( چه cms رایگان باشد و چه مبتنی بر اشتراک )
  • محیط کاربری ساده
  • چند کاربره بودن
  • انعطاف پذیری برای توسعه
  • بالا بودن سرعت انتشار مطالب در سایت و مدیریت بخش های مختلف
  • توانایی ویرایش متن به سادگی و داشتن امکانات لازم برای گذاشتن فایل های مدیا در کنار متون
  • قابلیت ارتباط گرفتن با کاربر (امکاناتی همچون عضویت ، نظرسنجی و…)
  • یک cms خوب باید راه کارهای جلوگیری از نفوذ به سایت داشته باشد
  • بهینه بودن برای موتورهای جستجو از قبیل Google , Yahoo و Bing
  • پشتیبانی از چندین زبان(به ویژه فارسی)
  • URL های سئو فرندلی
  • طراحی سایت توسط آن سریع و ارزان باشد

CMSهای اطلاعاتی

این سیستم ها معمولاً عملیات طراحی صفحات سایت را انجام نمی دهند و تمرکزشان بر روی مدیریت اطلاعات یک سایت است. امکاناتی که این سیستم ها دارند تقریباً به شرح زیر است:

  1.  امکان فرستادن اطلاعات به سایت توسط چند کاربر
  2.  آرشیو بندی اتوماتیک اطلاعات براساس تاریخ و موضوع
  3. ایجاد امکان جست و جو در اطلاعات قبلی
  4.  ایجاد لینک دائم برای هر مطلب و متا تگ برای آن

شرکت ارومیا دیزاین

شرکت ارومیا دیزاین از سال 1385 به صورت حرفه ای کار خود را در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت شروع کرد. در حال حاضر با طراحی بیش از 120 پروژه موفق طراحی وبسایت قدرتمند ترین شرکت طراحی سایت در آذربایجان غربی میباشد. اوایل کار به صورت اختصاصی در شهر ارومیه فعالیت میکرد. در سال های اخیر با نشان دادن قدرت بهینه سازی و طراحی سایت و فروش دامنه ارزان موفق در سراسر کشور پروژه های عظیم را طراحی و اجرا نمود.

امتیاز post